01 januari 2011

Happy New Year!

Nu är det här, nya året, med alla sina löften och nya tankar. Jag har inte gjort något löfte i år, det känns att det behövs liksom inte just nu. Det finns några saker som jag tycker är viktiga, med det är de året runt, så man kan inte räkna de som löften.
- att ha kvalitetstid med sin familj hela tiden, alltså försöka vara närvarande i allt man gör med sina nära och kära
- att göra saker som man verkligen gillar och som gör en glad
- att lyssna på människor, både stora och små
- att ge beröm, mycket beröm, det finns aldrig tillräckligt med beröm i vår värld
- att fånga dagen
- att tänka istället av hur mycket tid vi inte har, hur mycket tid vi har
- att le och vara glad och vänlig
- att ta hand om sig själv både själsligt och fysiskt
- att inte glömma sin partner i vardagen
- att ha tålamod med människor, speciellt med små barn

Vi spenderade nyårsaftonen hos kompisar på stan, barnen stannade uppe till småtimmarna och jag fick köra hem tre alkoholpåverkade män och två små killar i snökaoset igenom Stockholm vid fyratiden på morgonen...inte världens roligaste grej, men jag klarade mig hyfsat bra ändå :-) Vi har nämligen fått besök från mannens barndomskompis med sambo från Österrike.  Men festen var kul, maten bra, människorna intressanta som vanligt hos våra multinationella vänner på Valhallavägen. Jag förstår bara inte varför man ska dricka så sanslöst mycket på nyårsafton!? Å andra sidan var det bra eftersom jag fick gott om material för att göra stolar av champagnekorkar till lilla a:s nyårsutmaning :-) Det var första gången för mig att göra små stolar av korkarna men det var kul pyssel på nyårsnatten. Man blir ju hela tiden skickligare.


Killarna blev i alla fall glada, små legogubbar fick något att sitta på!

Vår multinationella familj har roliga julmattraditioner som jag beskrev i ett tidigare innlägg, bland annat ska jag alltid baka karelska piroger och göra österrikiska mandelhorn - vanillenkipferln.  Pirogerna hann jag inte baka till jul men på mellandagarna gjorde jag ett försök och de blev jätte goda som vanligt! Vi äter de med äggsmör till. Jag testade ju att färga marsipan med naturliga färger och det inspirerade mig till att göra eget marsipangodis. Jag rullade små kulor av marsipanen och doppade de i chokladen som jag hade smält och blandat med smör och vispgrädde. Sen var det bara att rulla färdiga godisbollar i kakaopulver. Jag gjorde även tryfflar av mörk choklad och doppade de i flytande vitchoklad, blandad med smör, vaniljpulver och vispgrädde.  Inne i de mörka tryfflarna gömde jag en rostad hasselnöt! Mums!¨

Jag har en bok från 1977 som heter "Att göra egen ost" och i den boken finns det många recept på ostkakor. Så jag köpte löpe från Coop och tänkte sätta igång med ostkakabakandet. Tyvärr så verkade inte mjölken vilja löpa och jag höll på nästan att slänga 4 liter ekologiskt mjölk men gav den ändå en ny chans. Resultatet var en lite sur och bitter ostkaka men med lite sylt blev den ätbar och faktiskt lite god också :-)


Ute är det snö i massor, inne leker två små killar och de tre stora sover redan. Snart dags att lägga de små också. Årets första dag är över och jag hann redan pyssla och baka! Nästa år ska bli mitt år både på pyssel- och musikfronten!
Önskar er alla som läser min blogg, ett strålande nytt år och mycket kärlek och inspirationsfulla stunder! 

1 kommentar:

  1. Gott nytt år till dig! Det kommer att bli ett helt fantastiskt år, det vet jag!
    Kram

    SvaraRadera