05 december 2010

Adventpyssel, gamla fina saker, doftljus, disktrasa och pulsvärmare

Det blev ett långt namn på inlägget men just nu verkar jag ha ett behov att pyssla med någonting varje dag.
Jobbresan till Tallinn är över och jag mår ganska bra efter en fullpackad vecka med musik, elever, barn och gamla kompisar. Jag hann till och med äta ute och äntligen testa ett nytt ställe som heter Komeet . Jag har länge velat äta där och njuta av den mysiga atmosfären och maten. Nu blev det gjort och jag måste säga att jag är inte besviken!
Innan jag åkte till Tallinn hann jag göra klart ett par pulsvärmare tillsammans med min svärmor, alltså jag designade och hon stickade och jag slutförde! Hon är ett stickmonster :-) Hoppas vi kan samarbeta snart igen.
Vi testade även att göra egna doftljus, det var faktiskt väldigt lätt och roligt. Vi smälte vita antikljus på vattenbad, jag blandade apelsin, mandarin, kanel och rosenträ eteriska oljor i flytande stearin och sen hällde vi över allt i fina burkar. De doftar ljuvligt! Ett ljus behåller jag själv men ett fick min väninna tillsammans med pulsvärmare till julklapp.

Jag har länge velat virka en disktrasa och på resan blev det till. Jag missade bussen till mina föräldrar en kväll och eftersom de bor relativt långt från stan där jag jobbar, fick jag vänta på nästa bus 1, 5 timme. Först blev jag lite ledsen och sur men sen oehört glad eftersom jag kom ihåg att det finns en garnaffär precis vid bushållsplatsen. Så jag tog mig dit, köpte en virknål och lingarn och satte mig på ett annat favoritcafé och virkade en disktrasa. Nu håller jag på att virka en trasa till, har inte testat trasan live ännu men ska göra det snart. Är de verkligen så bra som folk säger?


Väl i Estland fick jag åka till min farmors hus och rensa där igen. Nu hoppas vi att vi kan snart sälja huset till en trevlig barnfamilj. Det är alltid svårt att gå igenom gamla barndomssaker och den gången var det dessutom extra svårt eftersom det var troligtvis sista gången jag var i det huset. Jag har skrivit om min farmor i ett tidigare innlägg. Hon var en mäktig kvinna som tydligen aldrig slängde någonting. Jag älskar gamla saker men att rensa ett stort hus från saker som har samlats under 60 år, tja, det är lite för mycket.
I alla fall fick vi hem ett sidoskåp, två bord, en hylla, en hel del porslin och andra saker. Ett bord som min pappa redan har slipat och fixat, ska vara rit- och pysselbord för killarna och det ser ni på bilden. Jag älskar trä och välkomnar det nya bordet med öppna armar!

Lådan för pennor och kritor har varit en gång ett förvaringställe för skokräm. Igår slipade jag skåpet (som är inte helt färdig, bilderna kommer snart) och lådan med min lilla slipmus ute i snön. Har aldrig jobbat med sånt ute när det är så kallt men med varma vantar gick det faktiskt ganska bra. Jag oljade lådan med linolja och klistrade en tygbit på botten.
Gamla julgransdekorationer får stanna i vasen, en gick redan sönder på resan och jag vill så hemskt gärna behålla de andra.
Farmors fiskpanna är ett perfekt ställe för adventhyacinter.


Idag har vi varit på Ellen Key skolans julmarknad och pysslat med killarna där. Theo gjorde en doftande apelsin med pappa och Leo en smällkaramell med mig.
Pojkarna ville pyssla mera när vi kom hem och vi bakade pepparkakor och även lite cernit lera efteråt :-)

Lilla a har en underbar pysselblogg och därifrån kommer inspirationen till lerfigurerna. Det är tänkt att vissa av de ska hänga i granen och vissa ska bli halsband.Nya projekt är redan på gång och om de ska jag skriva alldeles snart. Hoppas ni alla har en mysig och härlig adventstid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar