19 juni 2009

Hemma hos oss bor den en liten Sir Leolot

Jag har haft bägge killarna hemma hela veckan och eftersom vädret har varit ganska ok, har vi gjort utflykter med bus till olika ställen. Varför med bus? Tja, vi åker nästan aldrig bus annars och killarna tycker att det är jätte skoj att åka bus. Så en dag åkte vi bus till Brommaplan, till Källan för att jag skulle köpa lite nödvändiga saker att ta med till sommarstugan. Vi passade på att äta lunch på deras jätte mysiga café också. Sen vidare till Sundbybergs centrum med en ny bus. Eftersom Theo sov middag i vagnen, så hade jag möjlighet att gå till olika butiker med Leo. Han tycker om att rota bland sakerna på Stadsmissionen och Myrorna. På Myrorna fyndade jag en härlig retrotygbit och Leo hittade en racerbil. Av retrotyget hade jag tänkt att sy en liten utlottningsgrej till er som eventuellt hittar hit och vill vara med på utlottningen. Förhoppningsvis ska detta vara färdigt om några dagar.
Och vi kunde ju inte gå hem utan att vi hade varit på Textilcentrum i Sumpan, det var länge sen vi var där sist. Theo sov och jag och Leo hade forskade bland alla tygrullar. De har fått in härliga randiga muddar, samt mudd i ljusgrönt! Väldigt fin färg men jag behövde bara gult och brunt mudd den gången och den bruna hade de fortfarande inte fått, så jag köpte bara gult. Och i restkorgen hittade jag en rolig tygbit som efter en tids fundering såg ut som någonting man kunde göra en järndräkt av. Leo blev ju så himla glad när jag berättade vad jag tänker sy av den biten. Köpte ett paket med anoraktryckknappar också och de fungerade jätte bra på Leos nya hoodie som nu har fått en knapp dithamrad.
Och som sist hittade jag guldtyg som jag länge hade letat efter, hade tänkt att sy några kronor och eventuellt en sköld till Leo.

Igår blev dräkten klar. Den är sydd av en avlång tygbit utan att jag klippte till något alls. Klippte bara in ett hål för huvdet och sydde sen ihop biten så att det blev två hål för armarna. Sydde kanter på hela dräkten. Det gick jätte bra att både overlocka och sy detta tyg som har små rutor av plast klistrad på något slags av trikå.
Leo ville definitivt ha en riddarhjälm också. Jag tänkte att jag kan lätt sy en i Meedom&Meedom balaklava mönstret men det visade sig att tygbiten som blev kvar efter att jag hade sytt själva dräkten, var för liten för en balaklava. Så jag klippte den i två bitar och sydde liksom en mössa. Den är alldeles för liten för Leo eftersom tyget tog slut men den passar ändå på något sätt :-) Sydde ett foder i velour som jag köpte i Österrike förra sommaren.
Sen var det dags att sy en sköld. Klippte ut den på fri hand och gjorde en applikation av röd och mörklilablå velour och sydde fast den till skölden. På baksidan finns det ett litet handtag fastsytt. Jag borde ha sytt in något starkare och fastare tyg mellan guldtygets lager, skölden faller alldeles för lätt ihop nu men allting passar ju för Leo, bara det är riddarsaker. Så i slutändan blev han jätte nöjd och det var ju huvudgrejen. Svärden har jag sytt för ungefär ett år sen i fleece och den har varit flitigt i användning under hela året. Man kan liksom inte göra ont till fienden med den när man håller på att slåss :-)
Här kommer några bilder om Sir Leolot och i bakgrunden ser ni min nya eller snarare sagt gamla (över 100 år gammal) tramporgel som jag köpte avLeos dagiskompis familj som håller också på att rusta upp gamla möbler och hon syr roliga saker och dessutom renoverar de ett härligt gammalt hus alldeles själva. Hon har slipat och oljat orgeln själv. Den låter helt underbart! Fast nu har en ton lagt av och jag måste försöka fixa den snart. Det är så himla roligt att få spela på en egen tramporgel! Jag har väntat typ 15 år för att hitta den perfekta lilla orgeln och nu bor den hemma hos oss.3 kommentarer:

 1. Vad fina utklädningskläder! Sitter du också hemma och surfar på midsommaraftonskvällen :-)
  Jag orkar inte sy och maken sitter och tittar på rysk 70-talsfilm (textad, ja, men på ryska). Kram!

  SvaraRadera
 2. Hehee, vi har inte firat idag egentigen, bara ätit go mat och varit ute med barnen. Jag har försökt jobba ikapp nu när alla "vanliga" människor har det ledigt. Kul med en rysk film, jag gillar de skarpt! Speciellt de gamla. Kommer du nästa vecka och ska jag ta med pengar till dig ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag kommer men har nog inte sytt de där påsarna ännu, tyvärr!
  :-)

  SvaraRadera