10 mars 2011

Vårkläder till pojkarna del 1

Efter Syfestivalen  klippte jag ut så många plagg att jag fick en blåsa på fingret. Det kan egentligen bero på mina dåliga sax. Jag har typ fem par Ikea sax varav ett par går att använda med nöd och näppe för att klippa tyg med. De andra är bara attrapper. Jag har varit för snål för att själv köpa ett par bra sysax och fast jag har önskat de i flera år till födelsedagen och till julen, har folk vägrat ge mig vassa presenter. Så det är bara att bita ihop eller köpa ett sjätte par från Ikea för 59 kronor.
Men i vilket fall blev det en massa barntröjor och byxor som nu är alla färdiga.
Pojkarna fick lång- och kortärmade t-tröjor och muddbyxor i härliga vårfärger. Jag är så himla nöjd med kvalitén på velour och interlock från Mjuka tyger! Det har varit lätt att sy i de tyger och jag har fått till och med coverlocken att funka felfritt på halslinningar. Vad det gäller mönsterkonstruktion, då har jag ännu en hel del att lära mig.
Muddisarna är sydda efter mitt eget mönster, tröjorna kommer från Ottobre creative workshop. Bussen på den svarta tröjan har jag ritat med fria handen. Theos byxor har jag också ritat själv men de blev inte så lyckade, alldeles för stora och Theo ville inte bli fotad alls just vid det ögonblicket jag hade kameran i handen.


Hursomhelst, blev jag nöjd med nästan allting. Pojkarna tycker också om sina nya kläder som används flitigt både hemma och på dagiset. Jag har bestämt mig att sy bort all velour och trikå från gömmorna, så att jag kan skaffa nya härliga tyger sen. Så det finns gott om att blogga om för en månad framåt nu :-) Imorgon ska jag sy klart lapparna på vuxenkläder och förhoppningsvis börja på en tunika i bomullstyg. Håll utsikt för nya bilder och berättelser som kommer snart!

2 kommentarer:

  1. Stiligt - och extra pluspoäng för modellens poserande! :-)

    SvaraRadera
  2. :-) Tack! Visst, Leo kan och vill posera. Inte alltid dock, men nästan hela tiden. Theo vill inte alls. Och muddarna på sista bilden ser så himla långa ut men han poserar så bra att jag bara kunde inte låta bli att sätta den bilden hit :-D

    SvaraRadera