11 mars 2011

Tunikor

Nu har två tunikor blivit klara, en till mig själv som hade premiär på mig igår och en till en kompis.
Jag köpte Sömnadsmagasinet på Coop, ett spontanköp med andra ord och blev positivt överraskad på några enkla men bra mönster i tidningen. Bland annat denna tunika som jag har sytt två av. Den heter kort klänning i tidningen men jag förlängde mönstret lite grand.
Jag blev riktigt nöjd med resultatet, fast jag sydde en i bomullstyg och en i batisttyg. Förkortade ärmarna en del på tunikan i batist och sydde till ett bälte. Har bestämt mig att sy några till i olika tygkvalitéer, bara för att se hur tyget beter sig och för att leka lite med modellen också. Skulle behöva bli bättre på tillklippning.
Här kommer bilden på den första som jag sydde i Ikeatyg som heter "Kallt", köpt förra året.


Den är klippt i storlek 40 och passar jätte bra på mig. Den andra sydde jag utan sömsmånen i samma storlek bara föra att testa i fall den skulle sitta ännu bättre och det gjorde det, tycker jag. Kantade halslinningen med en snedslå från gömmorna. På ryggsidan sydde jag fast en perfekt matchande knapp i blått, köpt från Sumpans textilcentrum.
Batisttyget kommer från Tallinn, Abakhan Fabrics tygaffär. Batistvarianten har ingen knapp på baksidan, den går utmärkt att dra över huvudet ändå :-)
Jag älskar den gamla galgen som troligtvis kommer från min gammelfarfar som var snickare.2 kommentarer:

  1. Villka fina tunikor! Ser ut att vara perfekta "bara dra på" plagg som man alltid känner sig fin i!

    Så här långt är jag mkt nöjd med min lilla tång! Känns betydligt mer kontrollerat och tryggt att sätta knappar med den jämfört med när jag gått loss med hammare på metallknappar tidigare... ;-)

    SvaraRadera
  2. Och det är de! Har redan börjat designa nästa ex. Bra, då slipper du de känslorna som jag får när jag igen har hamrat fel! Just nu har jag inte råd med en tång men ska nog skaffa en sån i framtiden. Kan tänka mig att det blir användbart när man syr blöjor och jag vill inte hålla på med kardborre längre.

    SvaraRadera