09 november 2010

Nya kläder till pojkarna

För några veckor sen kom den nya Ottobre tidningen i postlådan och jag blev otroligt glad för att det finns så många roliga klädmodeller i den. Så jag ritade, klippte både papper och tyg och började sy redan nästa dag. Sen bar det iväg till Tallinn för en jobbvecka och jag kunde göra klart kläderna först i går.
De blåa muddisarna är till Leos kompis som tidigare har beställt en drakemössa av mig. Han är otroligt kräsen vad det gäller kläderna, de ska sitta fint och inte skava och därför är jag extra happy att han har redan blivit nöjd med två av mina skapelser! Mönstret till de blåa muddisarna är eget, materialet har den 6-åriga beställaren valt själv, mudden är från Sumpans textilcentrum och velouren från Österrike, Klagenfurt.
T-tröjorna har jag gjort enligt ett redan många gånger beprövat mönster från Ottobre creative workshop 301 - The best T-shirts, storlek 92 & 104 som är lite förlängd. Med det mönstret har jag lyckats verkligen varje gång! 
Mönstret till kallingarna kommer från Ottobres sista nummer, jag hade längtat så efter ett bra kalsongmönster och sen kom det en vacker dag och de sitter hur bra som helst på Leo!
Mönstret till trollbyxor kommer också från Ottobre, kommer inte ihåg från vilket nummer men mönstret verkar bra och jag kommer nog att sy mera byxor i samma modell.
Aptyget och husvagnstyget kommer från underbara JNY design i Åre. Måste säga att det har varit ett nöje att sy i deras interlock medan single jersey har varit lite svårare fall.
Det härligt gröna trolltyget kommer från Mjuka tyger och likaså den enfärgade jerseyn. Det var lite svårt att sy i det eftersom tyget är väldigt elastiskt men slutresultatet blev bra. Jag gjorde även en spökapplikation som inte blev så lyckad men får duga.
Så allt som allt blev det ganska många alster, några kom inte ens med på bilderna här :-) 
Bra:
 • att T-tröjemönstret från Ottobre funkar så bra 
 • att jag har hittat ett nytt muddbyxmönster som inte heller är dålig
 • att jag äntligen sydde ett par kallingar som sitter som ett smäck!
 • att det går så smidigt att sy med min nya overlock från Janome

Dåligt: 
 • att applikationen var så svår att sy fast på ett snyggt sätt
 • att jag inte riktigt har blivit kompis med min CoverPro
 • att namnlappar från Mina Namnband har inte blivit perfekta trots det saftiga priset (svårt att sy fast på kanterna eftersom texten hamnar lite fel)
 • att jag inte kunde gå på Symässan pga vår finansiell situation just nu


2 kommentarer:

 1. Imponerande är bara förnamnet!!!!

  SvaraRadera
 2. Ja, vi saknade dig på Syfestivalen. Vilken fin bild du har på dig själv däruppe! Kram/J

  SvaraRadera