31 mars 2009

Nya bakelser

Vi hälsade på våra släktningar i Österrike i början av mars och jag tänkte ta med lite svenska bakelser till deras två små tjejer :-)
Sydde en liten "dagisväska" av kakmönstrad mjuk vaxduk för att ha bakelserna i också.
Testade för första gången att sy små pärlor på "bullarna" istället av att pynta de med tjockt yllegarn och det funkade jätte bra.
Gjorde sen några tetraväskor och mera bakelser till våra finska släktningar också, de hälsade på i söndags och vi firade Leos födelsedag igen. Det blir många kalas när man har en internationell familj :-)
Blev inspirerad av att sy en liten börs också, hade kvar en figur som jag tryckte i somras och det passade så bra ihop med det randiga tyget från Ahléns och en brun dragkedja.
Och sen en princesstårta till killarna. Trodde att det är svårare att göra tårtan, men det var ganska lätt.
Klippte ut en bottenplatta av brunt fleece och lite större rund bit av grön velour, använde rikligt med spets och sydde på en ros av rosa velour.
Alla mönster är gjorda på hand utan några speciella mått, så det blir alltid annorlunda bakelser fast de är oftast av samma sort men jag tycker om den känslan, när man bakar de, blir de ju också annorlunda :-)
4 kommentarer:

 1. Theo on nii teist nägu läinud ja nii palju muutunud! Juuksed peas ja suureks kasvanud :) Hästi vahva on neid pilte vaadata, armsad ja värvilised.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bakelser du gjort! Var har du hittat kaktyget till väskan? En sån skulle jag vilja sy till Alice bakelser och kakor också!

  /Johanna (jazoo)

  SvaraRadera
 3. Himmel, vad smarrigt det ser ut. Kul att du tittade in hos mig, du finns nu på min syblogglista. Kommer att kika in hos dig för inspiration då och då!
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Johanna:
  Kaktyget kommer från Tallinna kaubamaja :-)
  Ska jag köpa till dig? Kostade 69 eek per meter om jag inte kommer ihåg helt fel.

  SvaraRadera