02 februari 2010

En morgonrock som borde varit klar för länge sen

Jag har fått syfeber igen. Måste sys något av alla tyg som jag har hemma, sys, sys, sys :-)
Theo har inte fått en egen morgonrock än och vill hela tiden ha Leos, så jag hade länge sen bestämt att sy en till Theo men som vanligt hann jag inte vidare från tanken. 
Nu äntligen med inspiration från Gekkos fina morgonrockar blev min tanke till verklighet.


Inte lika fin som Gekkos, men helt ok. Mönstret kommer från Meedom&Meedom boken, storlek 98, form 3. Egentligen blev den lite för stor för Theo just nu men med tanken på att Leo har haft sin gamla retrorocken 3,5 år redan och det kommer nog att funka minst lika många år till, blev det perfekt. 
Tyget kommer från Tallinn, Abakhan fabrics, ett företag från Storbritannien som har flera outlets i de Baltiska staterna. De verkar ha en helt ok nätbutik också. Jag ville fodra kapuschongen och det gjorde jag med velour från Happy home i Klagenfurt. 
Först ville jag sy en dragkedja till rocken, men det blev misslyckat. Glömde kolla om det var en dragkedja till öppningsbara kläder och det var det ju inte....ok, bort med den och sy kanter. Det gick också sådär. Jag hade klippt ut kroppsdelen lite för brett på framsidan och fick vika den två gånger, eftersom det gick inte att klippa bort tyg vid det skedet. Det resulterade med för tjocka kanter...kapuschongens kant blev bra men när jag skulle sy fast den började sicksacken trassla och det märkte jag först när det var för sent. Det var omöjligt att ta upp sömnen, den var liksom försvunnen i frottén, så den fick vara kvar och jag sydde på en till runda med sicksack fast med rött tråd. Fick duga. Vid det läget var jag ganska less på hela projektet. Efter flera timmars arbete med bägge pojkar springandes omkring mig, var rocken klar. Theo blev väldigt nöjd och det är ju huvudsaken! Det var min första morgonrock att sy, så nästa gång är jag redan klokare :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar