26 januari 2010

Nytt år, nya tag

Juletiden var skön men jag lyckades ändå stressa upp mig ordentligt. Men vi är glada och har firat och festat en hel del både med familj och vänner. Det känns bra.
Just nu när det är så underbar vinter ute, har jag inte varit inomhus speciellt mycket och därför lider min skaparblogg av inläggsbrist. Sjuka har vi också varit och hunnit redan göra en resa till Österrike, så något problem med att ha tid över, har jag verkligen inte :-)

Theo fick en docka från tomten. En helt vanlig bebisdocka, en tjej, som är tyst och kissar inte. Tack och lov att en sådan fanns i Citysokos i Helsingfors! Och dockan hade bara en liten tröja och trosor på sig. Så jag satte mig vid maskinerna och började sy ny garderob till bebistjejen. Först blev det byxor och tröja med matchande mössa, sen en klänning och ett par byxor till.
Jag har tur som har kvar mammas gamla dockklädesmönster från 60-talet! Lite justeringar och jag kan sy en massa fina kläder till bebisdockan som är fortfarande namnlös.

Idag lyckades jag sy pyjamas av gamla kallingar. Inte så svårt men pilligt.Sen blev det ett par jeans av makens gamla jeans med kallingarnas gummiband i benslutet:Och till slut gjorde jag klart en stickad väst som jag började på och min mamma sen gjorde färdig:Jag har redan börjat på några till kläder till dockan, får se om de blir färdiga imorgon eller om jag är helt slut efter skridskoåkning. Idag blev jag faktiskt trött efter en 5 km lång skidtur men det kan också bero på min hosta som inte vill gå över. Bara när jag åker skidor eller skridskor, brukar jag inte hosta. Väldigt komiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar