21 februari 2011

Syfestivalen!

Det har varit ganska tyst på pysselfronten under de senaste veckorna, jag har bara jobbat och åkt skidor både längd och alpint. Så jag kan inte klaga egentligen :-)
Idag tog jag mig till Syfestivalen på Älvsjömässan, första gången alldeles ensam och hade verkligen inte bråttom till någonstans.
Jag hann knappt kolla igenom alla montrar när jag fastnade på en workshop där man lärde sig stansa på olika metallbrickor. KUL! Eftersom jag inte har världens bästa tålamod, gick en av brickorna sönder och jag stansade fel på det andra, men tre stycken gjorde jag i alla fall. Jag har länge velat beställa någon namnsmycke med killarnas namn på och nu passade jag på och gjorde den själv. Köpte till ett läderband och lås till bandet från Pagoni - företaget som också höll workhsoppen. Blev faktiskt sugen på att skaffa stansar själv. De finns att köpa för billig peng på Clas Ohlsson och Jula.


Sen var det dags att leta efter roliga tyger för pojkarnas vårgarderob. Som vanligt stannade jag på JNY designs monter men den här gången köpte jag bara en tygbit - den gröna med djurhuvuden på i interlock.  Det var kul att träffa Gekko live i deras monter :-) Jag hann dock inte i tid till hennes workhsop där man kunde lära sig att sy en mössa i trikåtyg eftersom jag stansade istället.

Vidare till Mjuka tyger  och därifrån köpte jag en hel del tyg. Jag gillar speciellt deras lejontyg bak och fram ;-)
Sen köpte jag några dödskallar för att göra halssmycken till killarna och sen var det dags att ta sig till tåget igen. Jag fastnade dock i cafeterian där jag drack en latte och läste en bok om dr. Montignac's kost.
Väl hemma började pysslandet på full fart.
Först gjorde jag lite textiltryck med mina nya bokstavstämplar från Granit  och sen började jag klippa ut t-tröjor till killarna. hela 8 stycken plus en tunika blev det! Imorgon är det dags för byxor och sen får jag äntligen sy ihop allting!
Såhär såg det ut i vardagsrummet.
Syfestivalen är nästan alltid en rolig mässa att vara på men idag kändes det lite trist med en massa garn överallt, jag väntade mig mera textilföretag och syworkshops. Jag har ju inget emot garn...men det vore kul med olika saker. Hoppas det blir bättre blandning i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar