11 december 2009

Adventbak

Det har gått nästan två månader från mitt senaste inlägg, tyvärr. Sjukdomar och resor har tagit alldeles för mycket energi och bloggen har legat ganska lågt på prioriteringslistan. Men jag har ändå orkat pyssla med olika saker och ska nu äntligen lägga upp lite bilder och berätta om vad jag har gjort.

Killarna älskar att baka, Leo tycker om hela processen och Theo gillar att äta deg :-)

Vi hade en rejäl bakdag för någon vecka sen, det gjordes lussebullar och pepparkakor och sen gick vi till skogen och fick en fin krans ihopbunden av alla möjliga kvistar och bär.Pepparkakorna blev helt ok, Leo tog ut formar alldeles själv för första gången och var jätte stolt över det.
Ett exempel på hur man skulle kunna dekorera på kakorna finns på Annas blogg. Jag kan bara drömma om såna fina krumelurer på våra kakor...
Lussebullarna blev inte så bra eftersom degen jäste för länge och jästen hade ätit upp all socker i degen. Så de såg bra ut men smakade som matbröd.Imorgon ska det bakas nya katter här hemma och då ska vi söta degen ordentligt och rulla in lite marsipan också. Leo bakade lussekatter med marsipan på dagiset igår och vi fick nästan slåss för de hemma när han öppnade sin brödpåse och presenterade sina degskapelser.

2 kommentarer:

  1. Vilken otroligt fin krans! Och fina killar :-)
    Många kramar

    SvaraRadera
  2. Tack tack, den blev lite vild bara :-) Men får duga. Hoppas ni har det bra! Kram

    SvaraRadera