12 juli 2008

Jag har blivit sygalen

Efter att jag sydde min första skjortblusen till Theos 1-årsdag, kunde jag bara inte låta bli att sy mera likadana och allt slutade med två symaratonkvällar. Skjortor behöver ju matchande byxor också :-) Sen hittade jag några färdigklippta muddbyxor och långärmade t-tröjor till Leos dagisgarderob och var tvungna att sy klart dessa också. Till slut hade jag inget mer att sy och då hittade jag bara på nya saker som jag klippte ut och sydde klart på en gång...snacka om att en småbarnsförälder borde sova på nätterna istället. Jag ska jobba snart med ett stort ungdomsläger, jag är ledare till det hela och istället att förbereda mitt jobb, syr jag bara ;-) Helt klart en sjukdom *ler* jag blir så himla inspirerad av alla fina saker som folk gör och visar i sina blogg. Alla Florins tyger t ex får mig att springa till Myrorna. Tack för inspirationen!

Att sy en skjortblus var inte så svårt som jag trodde. Jag var speciellt rädd om att sy kantband men det gick också förvånansvärt bra. Jag är ju helt självlärd så många moment tar dubbelt så mycket tid att klura ut.

Andra settet med muddisar och en skjorta gjorde jag till en av Theos jämnåriga kompisar som hade födelsedagsfest idag. Tyget kommer från Happy Home i Österrike och jag blev helt kär i detta fina retrotyg i grönt, köpte hem flera meter. Både tyget och muddarna till byxorna kommer från Sundbybergs textilcentrum. Jag är inte så bra på att beställa tyg på nätet, måste liksom klämma och kolla i verkligheten innan jag köper något.

Jag lägger hit en bild på allt jag har sytt på några kvällar/nätter, turkosa muddisar till Theo saknas dock på bilden, så jag lägger till dem på en separat bild ;-)


Flera av tröjorna är sydda av gamla örngott/gardiner fyndade på Myrorna och på Caritas i Österrike, två t-tröjor är gjorda av mina tröjor, svarta och röda byxor är sydda av mina gamla linnebyxor. Den småblommiga skjortblusen är sytt av ett nytt tyg från min barndom som jag hittade hemma hos mina föräldrar. Muddisar är alla sydda av velour från Sumpans textilcentrum. Randiga tröjor är sydda av Marimekkos trikåtyg som jag köpt en hel kasse i Marimekkos fabrikbutik i Helsingfors. Kostade 12 eur...inte så stora bitar men tillräckligt för att kunna sy barntröjor och mössor av dem. Jag är jätte stolt över den första hoodien jag gjorde fast den är långt ifrån perfekt. Muddar till den kommer från en gammal t-tröja. Måste bara köpa tryckknappar och fixa öppningen när jag hinner.

Här poserar Theo i hoodie-settet och biter på sin Rättvikshäst :-)


Idag har vi varit och shoppat på Lindex och KappAhl, där jag hittade en massa roliga tröjor som passar till muddisarna. Man blir jätte glad av alla färger och mönster som dem har just nu. Synd att man inte hittar sådana tyger lika lätt...

Snart kommer det några veckors paus i skapandet på syfronten och jag ska skapa musik med unga fina folkmusiker istället ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar