13 april 2010

Vårtider


Livet har bjudit på resor och mera resor och pysslandet har självklart lidit av det. Under de senaste veckorna har jag mest sysslat med inredning. Av diverse skäl vill vi förändra en hel del hemma och jag har lagt ner en massa tid på att hitta på bra inredningslösningar. Jag har fått mycket inspiration från Design*sponge ,vilka fantastiska hem man får lov att kika in på!
På bilden ser ni ett litet smakprov av vad jag har hittat på här hemma. Barnen fick en ny hylla som också fungerar som klädställ för uppklädningskläder.Jag älskar Stringhyllor! Denna är en ganska sällsyn golvmodell som jag fyndade på Blocket och som är en vitlackerad original. Passar bra till den hörnan med sitt luftiga intryck, tycker jag.
I februari sydde jag också klart två födelsedagspresenter med mina nya maskiner. Jag kan stolt presentera min nya coverlock och overlock från Janome! De blev inhandlade på Symässan i februari men jag har inte hunnit sy speciellt mycket på de ännu på grund av alla resor. Syhörnan i vardagsrummet är också halvfärdigt, måste ta tag i det så fort som möjligt.

Så, vad blev det sytt då.

Ett sett till bästa kompisens lilla son som fyllde ett i mars. Alla tyger kommer från Symässan, JNYDesign och E-slöjd. Modellerna är från Ottobre.Ett sett till en annan kompis dotter som fyllde fem i februari i JNY's djungeltyg och frotté från Abakhan Fabrics. Modellerna är från Ottobre. Tunikan är egentligen ett nattlinne. Jag sydde ett likadant set till hennes docka också. Modeller till dockkläderna hittar jag oftast på själv men ibland kommer mammas gamla modeller från 60-talet till användning.


Bägge presenterna blev väldigt uppskattade och jag blev självklart jätte glad över det :-)
Theo fick en pyjamas i Marimekko trikå och i aptyget från JNY. Jag gjorde en enkel uggla applikation med fria handen. Han är så söt när han kommer och myser med ap-pyjamasen på!
På den bilden avslöjar jag lite grand ett roligt projekt som har pågått några veckor nu. Snart får ni ser resultatet!


2 kommentarer:

  1. Å vad roligt med nyheter från dig! Vilka fina grejer du gjort. Och hyllan är toppen. Jag gillar också Stringhyllan, fast vi har ingen (ännu). Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack Jenny! Vi har en halv vägg med Stringhyllor :-) Och nu en för barnen också. Jag kom aldrig på själv att man skulle kunna lackera de gamla hyllorna. Funderar nu att testa det! Ha en fin vår! Kram

    SvaraRadera