17 augusti 2008

Fina tyger från Finland

Äntligen börjar vardagen här hemma. Fast det är roligt med semester, så verkar vår familj må ganska bra av rutiner också. Vi gjorde en kryssning till Helsingfors med killarna och yngsta killens gudmors familj. Ett besök till Marimekkos fabrikaffär i Östra-H:fors var ju en självklarighet :-) Där kan man köpa en massa av deras härliga tyger på kilovis med ett pris på 17,- euro per kilo. Jag köpte 2,5 kg tyg... Här ligger några av de fina fynd på vår gräsmatta i gården.

Sen hittade jag tyg till nya köksgardiner i B kvalité för 15,- euro per meter:

och ett nytt fondtyg också i B kvalité att ha som gardin i vardagsrummet.

Den blåa geparden heter tyget. Theo pekade på den och kommenterade med ett långt:"eeeeee" och var uppenbarligen jätte glad att se ett djur i vardagsrummet istället av några kvistar som prydnade den förra gardinen som också var ett fynd från Marimekko.

Min gamla vän och spelkompis som är gudmor till Leo hittade ett jätte fint retrotyg på Myrorna men tyvärr är tyget lite mögelprickigt. Vet ej om det kommer att se fint ut i form av en jacka eller inte...vore så synd att inte sy en massa härliga höstplagg till barnen av detta.

Nu ska det sys som tusan efter att jag hittat lite matchande fodertyger till jackor och äntligen har jobbat klart med årsschemat för den folkmusiklinjen som jag driver på ett musikuniversitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar